L'església de Sant Cristòfolde Beget constitueix un magnific exemplar de l'arquitectura romànica de l'alta Garrotxa. L'edifici, alçat segons sembla per iniciativa del monestir de Sant Pere de Camprodon, és obra del segle Xll. L'església, monument nacional des de l'any 1931, fou salvada de les destruccions del 1936 pels mateixos habitans de la vila, fet que la converteix en un dels pocs temples del pais que s'ha pogut conservar intacte des de l'època barroca.
Sant Cristòfol de Beget, es la església titular del poble, situat a 541 mts. d'altitud, el cual està situat al fons de la vall i al costat del riu de Beget.
Sant Cristòfol de Beget és un edifici de grans proporcions. d'una sola nau, coberta amb una volta de canó, de perfil apuntat, reforçada per dos arcs torals, també apuntats, que arrenquen de pilastres rectangulars adossades al mur.
Al centre de l'absis s'obre una finestra de doble esqueixada, però monumentalitzada exteriorment per un doble ressalt, el més extrem dels quals és realitzat per dues columnes bessones a cada cantó de l'obertura.
L'exterior de l'església és totalment llis, i la nuesa dels murs només és trencada per contraforts que es corresponen amb els pilars dels arca torals.
L'església de Sant Cristòfol fou restaurada l'any 1961 i l'antic municipi de Beget, unit al de Camprodon el 1969, ha estat incoat com a conjunt històric-artistic l'any 1983, pel seus valors arquitectònics i paisatgístics.
Font: Catalunya Romànica (Enciclopèdia Catalana)
Mapa de situació del poble de Beget
Càmera: Olympus C-760UZ
5 comentaris:
Gran treball Jordi, una salutació. José luis.
quin descobriment! veure aquestes fantàstiques fotografies d'aquest racó emblemàtic!
felicitats i molt bon any ple d'imatges esplèndides com aquestes!
amb el teu permís t'he afegit als blocs d'interès especial que segueixo.
maria
Gràcies a tots dos per els vostres comentaris.
Jo també segueixo els vostres blocs i en resulten molt interesants.
Bon Any per a tots.
Salutacions.
Acabo de descobrir aquest magnífic blog dedicat al romànic en el nostre país: et felicito i l'enllaçaré ara mateix a la meva bitàcola TRANSEÜNT QUE ALBIRA EL NORD (http://transeuntquealbiraelnord.blogspot.com/)
Salutacions cordials i bon any!
Magnifico!
Gosto muito da arquitectura Românica!
Saudações de Portugal!
Publica un comentari a l'entrada